HáromPötty

Már csak egy hónap az óvodáig

3 tipp a felkészüléshez

2017. július 31. - HáromPötty

Már csak alig egy hónap maradt az óvoda (és az iskola/bölcsőde) indulásáig. Nálunk idén a középső fogja megkezdeni szeptemberben az óvodát. Korábban nem járt közösségbe, mivel 2 éves korában született meg a kistestvére, ezért nem tartottuk "indokoltnak", hogy bölcsődébe beírassuk. Nem bántam meg, egyedül a gyerekközösség miatt gondolom utólag, hogy az nem ártott volna neki.

instrument-2010525_340.jpg

Tovább

Új pelenkát próbáltunk ki

A pelenkázás az egy olyan alap dolog, ami mindenkit érint, akinek gyereke születik, és sokan nem is csinálnak belőle nagy ügyet, megveszik a legolcsóbb pelenkát, ami éppen kapható, vagy egy korábban bevált márkát, de nem biztos, hogy mindig ez a legjobb megoldás. Nálunk mindhárom gyereknél más márkájú pelenka vált be, és volt olyan is, hogy életszakaszonként is más-más márkát választottam, mert akkor éppen az funkcionált a legjobban. Mivel lassan hetedik éve pelenkázok, ezért volt lehetőségem kipróbálni majdnem minden márkájú, és típusú pelenkát az évek során. 

baby-1295614_340.png

Tovább

Egy kis motiváció sosem árt

Nálunk gyakran előszokott fordulni, hogy megkérem a gyerekeket valamire, és már elmondom legalább százszor háromszor-négyszer, és a fülük botját sem mozgatják. Sőt, úgy tűnik nem is hallják, hogy egyáltalán beszélek hozzájuk. Ilyenkor úgy érzem, egyszerűen nincsen eszköz a kezemben, amivel rávehetném őket a kérésem teljesítésére, legyen az bármilyen egyszerű dolog, és a végén valamelyik részről jön a duzzogás. Pedig tudom én, hogy nem direkt a bosszantásomra csinálják, egyszerűen csak annyira bele tudnak merülni abba, amit csinálnak, hogy nem figyelnek.

image1_2.JPG

Tovább

Mit csinál az elefánt ha a Balatonon jár?

Hát megfürdik benne. Legalább is a Cirkuszok éjszakáján, amit idén 2017. július 15-én, szombaton rendeztek meg. Igaz idén mégsem mártózhattak meg a Balaton habjaiban az elefántok, de a korábbi évekhez hasonlóan levonultak a balatonlellei Napfénystrand homokos partjára, ahol már egy "gyümölcsökkel megterített asztal várta őket." Mi is épp arra jártunk, így megnéztük ezt a nem mindennapi látványosságot.

img_1094.JPG

Tovább

Mit csinálj a Balatonnál rossz idő esetén gyerekekkel

7 tipp, ha fürdésre nem alkalmas az időjárás

A rossz idő nem feltétlen azt jelenti, hogy egész nap esik az eső, lehetséges, hogy hideg van, vagy a víz nem elég meleg, esetleg akkora szél van, hogy nem biztonságos gyerekekkel (se) bemenni a vízbe. Szerencsére a Balaton mellett annyi más minden látnivaló és program lehetőség van, hogy nem kell kétségbeesni, ha pár napig nem alkalmas fürdésre az időjárás. 

img_0734.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása