HáromPötty

3 budapesti gyerekprogram a hétvégére

2017. augusztus 31. - HáromPötty

Ezen a hétvégén igazán gazdag kínálatból válogathatunk a felnőtt, és gyerekprogramok közül. Én most három budapesti programot szeretnék ajánlani, érdemes kilátogatni rájuk.

Tovább

A legegyszerűbb program is lehet szuper program

A gyerekeknek nem feltétlenül van szükségük a legdrágább, legmenőbb, túl szervezett programokra. Sokszor attól is mérhetetlenül boldogok lesznek, ha valamilyen egyszerű dolgot együtt csinálunk, de akkor csakis rájuk figyelünk. Nincs a kezünkben telefon, nem nyomogatunk valamilyen kütyüt, nem beszélgetünk senkivel. Ezt már sokan, sokféleképpen megírták, nem is szeretnék ebbe jobban belemenni.

family-1839662_340.jpg

Tovább

Ovis gyakorlófüzet készítése sajátkezűleg

...avagy nem muszáj mindent boltban venni

Korábban mi is megvettünk pár óvodásoknak való gyakorlófüzetet, amit élvezettel oldottak meg a gyerekek. Ezeknek egyébként nem feltétlenül az írás gyakorlása az elsődleges célja, hanem, hogy rávezessék a gyerekeket ilyen típusú feladatok megoldására, illetve, hogy színezzenek, ragasszanak. Idén azonban arra gondoltam, hogy saját kezűleg készítek egyet a legnagyobbnak, mert így változatosabb feladatokat is meg tud oldani, meg persze más érzés neki is és nekem is, hogy ezt én készítettem neki.

fuzet.JPG

Tovább

Amikor anya kimenőt kap egy estére...

... és elmegy a Szigetre

Hosszú (hosszú-hosszú) idő óta elmentem egyedül szórakozni, férj és (!) gyerekek nélkül (barátnőkkel). Hiszen amióta megszületett a legkisebb is, szinte alig voltam/voltunk valahol kettesben. Talán két estét, ha elmentünk a férjemmel közösen, de egyedül nem voltam sehol nagyon rég. Most pedig kimentem a Szigetre egy estére. Kicsit olyan volt, mint egy űrutazás.

sziget.JPG

Tovább

Hideg tejszínes őszibarack krémleves

Mit érdemes ilyen hőségben enni, amit a gyerekek is, felnőttek is szívesen megesznek, nem nehezít el, sőt akár még hűsít is, és nem kell órákat állni az amúgy is túlhevült konyhában? A gyümölcslevesek pont megfelelőek. Mi most egy tejszínes őszibarack krémlevest készítettünk, nagyon finom krémes és kiválóan hűsít.

dsc_0438.JPG

 

 

OLVASD TOVÁBB A BEJEGYZÉST A MEGÚJULT HÁROMPÖTTY BLOGON

Tovább

Epres shake házilag

Akár laktózmentesen is

Shake-t sok helyen lehet kapni, és egyszerűbb is megvenni a legtöbbször, hiszen nem kell vele vesződni, de van, hogy az (gyors)éttermekben kapható változatot valamiért nem fogyaszthatjuk. Ebben az esetben érdemes nekiállni, mert nagyon egyszerű elkészíteni, és még elképesztően finom is. Természetesen más gyümölcsökből is meg lehet csinálni, akár laktózmentes változatban is könnyedén elkészíthető. (Az alábbi verzió is laktózmentes.)

 img_1955.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása