HáromPötty

Rossz szülő vagyok, ha nem köszön a gyerekem?

2017. szeptember 28. - HáromPötty

Adott egy szituáció: szembejön a szomszéd, köszöntök egymásnak, a gyereked pedig néz órási szemekkel, de ő nem köszön, még akkor sem, amikor megkéred erre. Ki mit csinál ilyenkor? Elkezd szabadkozni, és mentegetni a gyereket, vagy félig hangosan, hogy még a szomszéd is hallja megdorgálja, hogy köszönni márpedig kell. És amikor megkérdezi a gyerek teljesen jogosan, hogy miért? Azt mondjuk, neki hogy: Csak, mert ez a szokás. Mert köszönni kell, így illendő.

caleb-woods-182648.jpg

Tovább

Őszi bakancslista gyerekekkel

Most már visszafordíthatatlanul megérkezett az ősz, és vele együtt némelyik nap a szomorkásabb időjárás is. Azonban nem kell, hogy ez a kedvünket szegje, állítsunk össze egy listát arról, hogy mi mindennel tölthetnénk el az egyre hidegebb napokat. Lehet beltéri, de ha az idő engedi, akár kültéri program is. 

fall.jpeg

Tovább

Őszibarackos muffin - egyszerű és szezonja van

Azért szeretünk muffint sütni, mert hamar elkészül, nagyon finom és a gyerekekkel is bátran neki kezdhetünk, hiszen tudnak segíteni benne. Emellett számtalan ízben készíthető, és jól díszíthető sütemény. Mi most egy őszibarackos muffint sütöttünk a gyerekekkel segítségével.


image1.JPG

Tovább

1 hét telefon nélkül...

...avagy néha nem árt kivonni magunkat a forgalomból

Nem vallom magam kifejezetten mobil függőnek, de az azért tény, hogy többet van a telefon a kezemben, mint kellene. Szerintem legalább is, és ha kevesebbet lenne, az sem hátráltatna semmiben. Ez a hét erre is rávilágított, továbbá arra is, hogy azért nagyon is kényelmessé teszi az életünket ez a digitális világ. Na de most kanyarodjunk vissza, hogy miért voltam egy teljes hétig telefon nélkül, és hogyan bírtam azt. 

iphone-smartphone-apps-apple-inc-40011.jpeg

Tovább
süti beállítások módosítása