HáromPötty

Októberi kedvencek

2017. október 31. - HáromPötty

Az előző hónapokhoz hasonlóan (a szeptemberit itt eléritek) most is összegyűjtöttem pár olyan terméket/dolgot, amit ebben a hónapban valamiért nagyon kedveltem. Vagy azért mert éppen újdonság volt, vagy mert már régóta használom/használjuk és meg vagyok elégedve vele. Az előző hónapokban nem szándékosan, de valahogy mindig inkább a kozmetikai termékek kerültek előtérbe, ebben a hónapban viszont sok más is a kedvencemmé vált.

oktober.JPG

Tovább

Kirándulás tipp az őszi szünetre

Erdei tanösvények gyerekekkel 2. rész

Remélhetőleg az őszi szünetben lesz annyira jó idő, hogy lehessen majd kirándulni is. Az interaktív erdei tanösvények a szünidőben is nagyon jó választásnak bizonyulhatnak, ha szeretnénk "tanulni" is a természetjárás közben. Az előző részben (elérhető itt) a Zalai Parkerdőben található Csiga-túra tanösvényről írtam, most következzen a másik, a Budapesthez közelebb található Gyadai tanösvény.
img_0883.JPG

Tovább

5+1 ötlet az őszi szünetre

Hamarosan itt az őszi szünet, és én semmiképpen sem szeretném, ha a gyerekek egész héten a tévé előtt ülnének, vagy teljesen hasztalanul töltenék el a napokat. Igyekszem színes időtöltést keresni nekik, hogy a szabad játék mellett csináljunk együtt is valamit, ezért összegyűjtöttem pár ötletet.

boyautumn.jpg

Tovább

Így készíts gyerekszoba ajtajára névtáblát

Szeretem az egyszerű és gyorsan elkészíthető dolgokat, amik az egyszerűségük ellenére mégis jól néznek ki, vagy ha ételekről van szó, akkor finomak, de gyorsan elkészíthetőek. Legyen szó akár lakberendezési, vagy gyerekekkel együtt készíthető kézműves dolgokról, vagy akár sütés-, főzésről, mindig próbálok az egyszerűségre törekedni, természetesen nem a minőség rovására. Hiszen ebben a rohanó világban a gyorsan elkészíthető dolgok nagyon is jól jönnek, főleg, ha gyerekek mellett vagy velük együtt csináljuk. Ilyen ez a gyerekszoba ajtajára, vagy akár a falra is felrakható név felirat is.

igy_keszits_gyerekszoba_ajtajara_nevtablat_1.JPG

 

OLVASD EL A BEJEGYZÉST A MEGÚJULT HÁROMPÖTTY BLOGON!

 

 

 

 


3 ok amiért idén nem a budapesti állatkertbe mentünk

Minden évben igyekszünk elmenni az állatkertbe, és nem csak a gyerekek szórakoztatására, hiszen mi is szeretjük ezt az időtöltést. Az utóbbi években ez valahogy az őszre tolódott, és idén már majdnem le is mondtunk arról, hogy véghez vigyük ezen tervünket, de szerencsére az elmúlt hétvége szuper időjárása kedvezett nekünk és meg tudtuk valósítani. Idén azonban nem a budapesti állatkertet választottuk, és el is mondom, hogy miért.

allatkert1_1.JPG

Tovább

Hogyan vegyük rá a gyerekeket a gyümölcsevésre?

Az én gyerekeim szerencsére nagyjából minden gyümölcsöt szeretnek, és meg is eszik őket. De tudom, hogy vannak olyan gyerekek, akikbe nagyon nehéz beletáplálni, akár csak egy kis falat gyümölcsöt is. Nekik, és szüleiknek szeretnék most egy ötletet adni, hátha beválik az, amit egy Skóciában élő barátnőm alkalmazott, hogy rávegye a gyerekeit a gyümölcsevésre. Én is ki fogom próbálni, mert nagyon tetszik. Norka vendég bejegyzése következik:

smoothie4.jpg

 

Tovább

Erdei tanösvények gyerekekkel

Ötletek őszi kirándulásokhoz

Egy őszi erdei séta vagy kisebb kirándulás tökéletes hétvégi program lehet a gyerekekkel, ha az időjárás is engedi. Nem terheli meg őket túlságosan, de bőven van lehetőségük mozogni, gyűjthetnek faleveleket, terméseket,  és megismerkedhetnek az erdő lakóival. Az interaktív erdei tanösvények nagyon jó választásnak bizonyulhatnak, ha szeretnénk "tanulni" is a természetjárás közben.

dsc_0791.JPG

Tovább

Egy melengető burgonyakrémleves a hideg őszi napokra

Kisbabáknak való változatban is

Az őszi egyre hidegebb időben sokszor jól esik megmelengetni magunkat az ételeinkkel is belülről. Egy finom krémleves igazán jól jön ilyenkor. Az ősz kedvence a sütőtök, én is nagyon szeretem, készítettem is már több finomságot belőle, többek között krémlevest is. De most egy másik nagy kedvencünket, a burgonyakrémlevest szeretném megmutatni.

img_0771.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása