Ajándék ötletek

2017. december 12. - HáromPötty

Sokszor nagyon nehéz kitalálni, hogy kinek mit ajándékozzunk, hiszen akkora a kínálat, és annyira nehéz eltalálni néha még a szeretteink ízlését is. Ebben a bejegyzésben sok ajándékötlettel készültem, amivel meglephetitek szeretteiteket.

present.jpg

Ajándékok magadnak/feleségednek/barátnődnek/lányodnak

A nőknek szerintem nagyon sokféle ajándékot lehet venni, ha egy picit is ismerjük, hogy miket szeret a megajándékozandó személy. A könyvek mindig jó választásnak bizonyulnak, ha szeret olvasni. Teázáshoz/kávézáshoz egy szép bögre hozzá egy-egy különlegesebb tea vagy kávécsomaggal. Ékszerek, kozmetikumok is megfelelő ajándékok lehetnek, ha biztosak vagyunk benne, hogy milyet szeret az, akinek szánjuk. Ha mondjuk szeret főzni akkor egy konyhai kiegészítő is szuper ajándék lesz. Vagy valamilyen lakberendezési tárgy. De közvetlen hozzátartozónak ruhát vagy valamilyen kiegészítőt (sál, táska, stb.) is ajándékozhatunk, amennyiben pontosan ismerjük az ízlését, méretét.

collagekaracsony3.jpg

Férjnek, apának, barátnak

A kávés/teás bögre és hozzá a tea/kávé itt is jó ötlet lehet, ha szereti ezeket a megajándékozni kívánt szerettünk. Ha szeret mondjuk borozni, ahhoz is választhatunk valamilyen kiegészítőt. Ha olvasni szeret akkor pár könyvvel biztosan nem nyúlunk mellé. Ha kedvel valamilyen zenekart, előadót, annak a legutóbbi albuma megfelelő ajándék (persze csak ha még nincs meg neki). Ruházati kiegészítők is (pl. egy öv, sapka, egy ing, vagy pulóver) közvetlen hozzátartozónak mindig jó ajándékok.collagekaracsonyi2.jpg

Kisfiúknak: fiadnak, unokádnak, unokaöccsnek, barát kisfiának

Az új mesekönyv mindig jól jön a gyerekeknél is, nézzünk szét jól, mert óriási a kínálat. Fiúknak természetesen valamilyen autó, garázs, autós kiegészítő az szinte sztenderd ajándék, rengeteg fajta közül válogathatunk. A vonatpálya is szuper ötlet, lehet fából, műanyagból, mesefigurás, vagy akár elemmel működő. A Legó is biztosan leköti őket, akár Dupló, akár sima kell már, órákig eljátszanak majd vele. A kirakó, és a társasjáték is mindig jól jön, ha szeret ilyesmivel játszani a gyerkőc, akinek szánjuk.ajandekotlet5.JPG

A legkisebbeknek

Egy kirakó, vagy építőkocka, Dupló, egy kihajtogatós/lapozgatós könyv, egy kis plüss állatka, amivel mondjuk tud aludni még bőven elég a legkisebb gyerkőcöknek. Őket még nem muszáj elhalmozni (egyébként a nagyobbakat sem), hiszen a túl sok ajándékkal nem tudnak mit kezdeni, nem köti le őket, csak összezavarodnak, ha túl sok minden van előttük egyszerre.
karacsonyi_ajandek_otlet8.JPG

Lányoknak, hugicának, unokának, kis barátnőnek, ovis/iskolás társnak

Lányoknak is szintén lehet mesekönyvet, színezőt (ehhez kellékeket, filctoll- vagy ceruza készletet), babát, társasjátékot ajándékozni. Ha szeret mondjuk kézműveskedni, ahhoz kiegészítőket (pl. gyöngyfűzős). Életkortól függően a Lego is jó ajándék lehet, ha szeret ilyesmivel játszani. Szerepjátékhoz is számtalan játékot vásárolhatunk, akár bábokat, akár valamilyen figurát. Lányoknak még jó lehet kis táska, vagy valamilyen hasonló kiegészítő, hajcsat, hajpánt, stb.
ajanekotlet4.JPG

Amennyiben nem szeretnénk készen vásárolt ajándékot adni valakinek, mi magunk is elkészíthetünk nagyon sok mindent. Lehet gasztroajándék (pl. házi készítésű keksz, bonbon, forró csoki, amit csak fel kell oldani. Vagy pl. sütemény száraz alapanyag egy szép üvegben recepttel és elkészítési útmutatóval - én korábban ilyet ajándékoztam a barátnőimnek; vagy valamilyen ital, pl. tojáslikőr, házi szörp. stb.), vagy házilag készített fürdőgolyó, esetleg szappan, gyertya. Valamilyen otthon barkácsolt lakberendezési tárgy is ötletes lehet. Ennek tényleg csak a fantáziánk, és a kézügyességünk szabhat határt.

Ha végképp semmi ötlet nem jut az eszünkbe, még mindig ott van az élményajándék, amiből szintén sokfélét választhatunk ízlés szerint. Lehet az egy workshop, színház/koncert jegy. Egy főzőiskola vagy valamilyen tanfolyamra befizetés. Ha a pénztárcánk engedi lehet akár utazás is, vagy egy masszázsra befizetés, egy sportbérlet (jóga, fitness, kinek mi). 

Gondoljuk végig melyik szerettünk miket szeret, és nem kell a legjobb, legszebb, legnagyobb ajándékot venni/készíteni, a lényeg, hogy szívből adjuk, és biztosan nagyon fog neki örülni.

Remélem sikerült egy pár ötlettel szolgálnom.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről.