Segítség, csempét festek!

2018. március 03. - HáromPötty

Idén januárra sok-sok minden összejött, ami miatt rengeteget kellett pakolni itthon. Többek között egy fürdőszoba felújítás is, amit félig mi csináltunk. 

 Brush painting the white wall

Amikor beköltöztünk pár évvel ezelőtt jelenlegi otthonunkba, a fürdőszoba volt az, amihez nem nyúltunk hozzá, mert tudtuk, hogy majd valamikor kazáncserére lesz szükség. Ez a következő évben meg is történt, de más megoldandó történések miatt egészen eddig nem kerítettünk sort a fürdő felújítására. 

Valójában most sem volt hozzá sok kedvünk, de kezdtük úgy érezni, hogy lassan vállalhatatlan, hogy hiányoznak csempék, kilógnak csövek és egy festés is igencsak ráfért volna a helyiségre. Sokáig tanakodtunk, hogy verjük szét az egészet és legyen teljesen új minden, vagy csak pótoljuk vissza a kazáncsere miatt levert csempéket és fessük le a csempét. Végül ez utóbbi mellett döntöttünk, mert egyrészt nem éreztünk elég erőt magunkban egy komplett fürdőszoba szétveréshez majd az újjáépítéshez, valamint meggyőztem a  férjemet, hogy a csempefestést mi is meg tudjuk csinálni, hiszen már jó pár lakberendezős blogon olvastam róla. Menni fog nekünk is, mint a karikacsapás.

collagefurdo1.jpg

A visszacsempézést és a falak festését szakemberekkel végeztettük el, akik kategorikusan kijelentették, hogy ők nem festik le a csempét. Úgyhogy még ez is egy indok volt, hogy mi magunk lássunk neki. Utána olvastunk pár helyen, hogy milyen termékekkel érdemes próbálkozni, ezeket be is szereztük a közeli festék boltban, úgyhogy már csak arra volt szükség, hogy a gyerekeket legalább 1 teljes napra házon kívül tudjuk. Ez is teljesült, így nekiláttunk. A munka a következőképpen zajlott:

1. Ecettel jól átdörzsöltük az összes csempét, hogy lekerüljön róla minden szennyeződés.

2. Bekentünk egy alapozó festékkel, ami gyakorlatilag hidat képez a csempe és a festék között.

3. Jöhetett a festék két rétegben. 

kepkivagasfurdo.JPG

A két réteg festék között nagyjából 1 napig száradt az első réteg, és természetesen a második réteg után is adtunk neki 24 óra száradási időt. Ezután pedig belevetettük magunkat a használatba, és az azóta eltelelt időben is nagyon meg vagyunk elégedve. Minden alkalommal amikor belépek arra gondolok, hogy ezt már sokkal korábban meg kellett volna csinálnunk. A különbség szemmel látható, ég és föld ahogy kinézett, és amilyen most lett. (Persze tudom, hogy nem olyan mintha új lenne, de a jelenlegi lehetőségeinkhez mérten mérföldekkel szebb lett.) A képek is magukért beszélnek szerintem. 

collagefurdo2.jpg

Ezeket a termékeket használtuk: 

- alapozó: Arzo T-16 

- festék: Trilak fehér zománcfesték.

Kiemelt kép: Kaboompics

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről.