Kis Könyves Éj a Pagonyban

2018. április 24. - HáromPötty

Ahogy ez elmúlt pár év során, úgy idén is április 20-án került megrendezésre a Kis Könyves Éj - ami a független könyvesboltok ünnepe.

Idén ezalkalomból mi is ellátogattunk a pár hónapja nyílt Zuglói Pagony könyvesboltba, ahol könyvbemutató, vetítés, meseolvasás és még kézműveskedés is várt ránk. 

collageszofi.jpg

Először Harcos Bálint költő- író (a Szofi mesekönyvek, a Tigris és Motyó, valamint a Boszorkánycica és még más mesék szerzője) beszélt a legújabb Szofi könyv kapcsán, hogyan szokta kitalálni a történeteit, milyen ötletekből táplálkozik, mi az ami inspirálja, illetve, hogy milyen Szofi mesekönyvek jelentek meg eddig. Eközben a gyerekek lapozgatták a mesekönyveket, és nem sokkal később Bálint diavetítés keretében elmesélt pár Szofis történetet, köztük a legújabbat is, a Szofi átváltozik-ot. A gyerekek jókat kacagtak Szofi vicces történetein, az ismert részeket kívülről mondták a mese közben. Nekünk eddig még csak egy Szofi könyvünk volt meg, azt a Mikulás hozta (erről itt írtam korábban), de most gyarapodott a készletünk, amit természetesen dedikáltattunk is a szerzővel.

 collagebabaroka.jpg

Nem sokkal később kezdődött el a beszélgetés a Babaróka  ajándéka című mesekönyvről Kiss Judit Ágnes költő-íróval, valamint Egri Mónika illusztrátorral. Ez a könyv már megvolt nekünk, így jól ismertük a történeteket, amikor a szerző felolvasott belőle. Egri Mónika, az illusztrátor pedig arról beszélt, hogyan alakította ki Babaróka karakterét, miközben nekiálltunk kézműveskedni, és cuki kis papír (Baba)rókákat készítettünk. 

A gyerekekkel együtt nagyon jól éreztük magunkat, nekik is élmény volt találkozni azokkal a személyekkel akik az általuk szeretett karaktereket megálmodták. Biztos, hogy legközelebb is jövünk.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.