HáromPötty

Készítsetek vidám méhecskéket a méhek napjára

2020. április 30. - HáromPötty

A méhek napját 1994-től a Magyar Méhészek Egyesületének kezdeményezésére április 30-án ünnepeljük Magyarországon. 2017-ben azonban az Egyesült Nemzetek Szervezete május 20-át jelölte meg a méhek világnapjának. Azt mindannyian tudjuk, hogy a méhek milyen fontos szerepet töltenek be az ökoszisztémában, így akár kétszer is megünnepelhetjük őket.

16.jpg

Tovább

Hullámvasúton lefelé menetben

Koronavírus napló az elmúlt 6 hétről

Krízishelyzetben mutatkozik meg igazán, hogy milyen emberek is vagyunk. Tökéletesen felszínre kerül a jellemünk, hiszen olyan körülmények között kell helytállnunk, ami az élet normális medrében nagy valószínűséggel nem fordulna elő. Nem tudhatjuk, hogy mit hoz elő belőlünk, de tudom, hogy szülőként még nagyobb a felelősségünk, hogy a gyermekeinknek biztosítsuk a normálisra leginkább hasonlító életet. Az ő és a saját lelki békénk érdekében is. És egyáltalán nincs könnyű dolgunk.

 

hullamvasut.JPG

Tovább

Milyen az ideális napirend a karantén idején?

Hiába borult fel totálisan a megszokott életünk, és kényszerültünk sokan otthoni irodát, otthoni iskolát, otthoni óvodát/bölcsödét kialakítani az életterünkben, most úgy tűnik ez lesz a megszokott egy darabig, és ebben a rendkívüli helyzetben kell mindannyiunknak helytállni.

family-spending-time-together_1098-747.jpg

Tovább

Ezeket tedd inkább a gyerek megbüntetése helyett

Normális körülmények között akár napjában többször is fel tudnak bosszantani minket a gyerekek, hiszen feszegetik a határaikat, próbálgatják a szárnyaikat, és ez teljesen rendben is van, ez az élet rendje, a legtöbbször normálisan le is tudjuk kezelni. Az utóbbi hetekben azonban különösen próbára van téve a szülők türelme, hiszen össze vagyunk zárva sokszor kis térben a gyerekeinkkel,és a legtöbb esetben egyszerre kellene tanulni velük, szórakoztatni a kisebbeket, végezni a saját munkánkat és még vezetni a háztartást is. Ez rengeteg plusz feszültséget okoz, ami ezáltal sokkal több konfliktust eredményez.

mother-with-daughter_144627-13190.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása