Ezt csomagoltam egy hétig uzsonnára

2019. szeptember 12. - HáromPötty

Minden szülő fontosnak tartja, hogy gyermeke egészségesen étkezzen, még akkor is, ha sokszor az étkezés nem otthon történik. Amikor uzsonnát csomagolunk nekik ugyanezeket a szempontokat tartjuk szem előtt.

csomagolj_uzsonnat1.JPG

Tovább

Rázódjatok vissza könyvekkel az iskolai mindennapokba

Az első iskolai héttel a hátunk mögött talán sikerült már valamennyire visszarázódni az iskolai mindennapokba, de azért a hosszú nyár után lehet kicsit nehezebb nekiállni a kötelezettségeknek.

Habár mi nem nagyon foglalkoztunk iskolai dolgokkal a nyáron, ugyanis azt vallom, hogy a nyári szünet a pihenésé. Rengeteget olvastunk viszont, és a könyveink között szerepelt egy olyan mesekönyv is, aminek segítségével akár könnyebben mehet a visszarázódás az iskolai mindennapokba.

manytusok.jpg

Tovább

Tippek a nyugodt iskolakezdéshez

Minden szeptemberi  tanévkezdés igényel egy kis szervezést, hiszen az addigi hosszú és lassabb tempójú nyári napokat felváltja az iskola / óvoda kezdés. Mindenkinek mindenhova időben meg kell érkezni a megfelelő és hiánytalan felszereléssel, és a nyár alatt kinőtt ruhákról még nem is beszéltem.

iskolakezdes_tervezes2.jpg

Tovább

Mit olvasunk a nyári szünetben?

Ebben a bejegyzésben több olyan könyv is helyet kapott amit valamilyen formában ajánlottam már, és természetesen több újdonságot is mutatok. Ezek azok a könyvek, amelyeket mostanában előszeretettel forgatunk. És én is találtam olyat közöttük, amit még én is szívesen olvastam, mert annyira szórakoztató.

mesekonyvek.jpg

Tovább

Ezeket játsszuk utazás közben a gyerekekkel

Mindannyian ismerjük a mondatot, ami az utazás kezdetétől akár percenként is elhangozhat: "Anya, ott vagyunk már?" Néha nem is kell több órát utazni ahhoz, hogy a gyerek elunja magát az autóban, nyáron pedig előfordul, hogy hosszabb utazásra is elindulnak a családok,  ilyenkor jól jöhet egy-két játék ami leköti a gyerekeket az út során. 

family_travel.JPG

Tovább

Háztartási teendők kontra gyereknevelés - Hol az egyensúly?

Odakozmál a lábasba az ebéd, mert épp valami veszekedés tört ki a gyerekek között és szét kell választani őket, közben a lejárt mosást lassan újra kell mosni, mert nincs idő kiteregetni, de hiszen a szárítón még ott van az előzőleg kimosott adag is, amit le kellene szedni és hajtogatni/vasalni. Mindeközben már bokáig kell gázolni a széthagyott játékokban, amikor végre az eszedbe jut, hogy a tűzhelyen felejtetted az ebédet, és már elfőtt alóla a víz, és még pont van annyi lélekjelenléted, hogy leoltsd, de a következő pillanatban már az 'Anya, nem hagy békééén', és a 'neee, add vissza' köti le a figyelmed, s éppen felkiáltasz, hogy 'Vigyázzatok, kiömlik!', de persze már késő, ki is ömlött.  Ismerős, netán nálatok is megtörténik mindennap mint nap? Akkor olvass tovább.

cleaning.jpeg

Tovább