HáromPötty

„Az én kertem” – környezettudatosságra felhívó pályázat általános iskolák számára

2022. április 08. - HáromPötty

2022. április 30-ig lehet pályamunkákat küldeni „Az én kertem” elnevezésű pályázatra, amelyet a Folly Égig Érő Tanterem Alapítványa a környezettudatosság témakörében hirdetett meg. Veszprém, Zala és Somogy megyei általános iskolások jelentkezését várják. Az edukatív programokat indító alapítványt 2017-ben hozta létre a Folly azzal a céllal, hogy a gyermekek közvetlen megszólításával hozzájáruljon a társadalmi környezettudatosság, felelősségtudat és a természetszeretet kialakításához, megerősítéséhez.

folly_himalajiai_cedrus.JPG

Tovább

Így készíts húsvéti függő dekorációt a gyerekekkel

Még korábban vettem egy adag fakorongot dekoráció- és kézműveskedés céljából, de egészen sokáig valahogy elmaradt, hogy bármit is alkossak belőlük. Egy ideje már formálódott az ötlet, hogy nyuszis díszeket fogunk készíteni belőle.

fakorong_nyuszik.JPG

Tovább

Változás a HáromPötty blogon!

KÖLTÖZIK A BLOG!

pexels-photo-4245987_koltozes.jpeg

 (Kép: pexels.com)

Egy régóta tervezett dolog valósul meg most a HáromPötty blog életében, méghozzá az, hogy saját felületre költözik.

Mostantól a blog a www.harompotty.hu oldalon érhető el. 

Az új írások kizárólag az új oldalon lesznek elérhetőek, habár ezen a felüleleten is megtalálhatjátok még egy ideig a régebbieket.

Remélem, hogy továbbra is velem tartotok majd, számítok rátok, hiszen nagyon boldog vagyok, hogy itt vagytok velem, és olvassátok a blogomat!

Várlak Benneteket az új oldalon!

 

 

 

 

 

Idén ezeket a karácsonyi könyveket olvassuk

Minden évben az egyik kedvenc időszakom az, amikor elkezdhetünk karácsonyi mesekönyveket olvasni. A könyvek iránti rajongásom mára már szerencsére a gyerekeimre is átragadt, így december elejétől kezdve a mi esti meséink az adventi vagy karácsonyi mesékből kerülnek ki.

karacsonyi_mesekonyvek.JPG

Tovább

Ezzel ajándékozom meg idén a családom férfitagjait

Mindig gondban vagyok, hogy mit ajándékozzak a családom férfi tagjainak az ünnepekre. Nyilván nem nagy dolgokra gondolok itt, de mégsem szeretnék italt, vagy édességet adni, hanem valami trendi, és személyre szóló ajándékot ajándékoznék nekik.

ajandek.JPG

 

Tovább

Egy igazán különleges program: Tobozszüret lesz a Folly Arborétumban

A Folly idén is nyitvatartási időben rendezi meg a tobozszüretet az öthektáros arborétumban. 2020. november 7-én alpintechnikával szüretelik le az óriástobozú fenyők, az andalúziai jegenyefenyők és a tengerparti fenyők tobozait, hiszen ezek a tűlevelűek akár több tízméteresre is megnőnek. Az eseményt vezetett arborétumi séta és gyerekprogramok is kísérik.

cbfjdkocklffmdlm.jpg

Tovább

5 dolog amit nem csináltam fél éve, pedig korábban rendszeresen része volt az életemnek

Belegondoltatok már, hogy ebben az évben mennyire más értelmet nyert egy csomó olyan dolog, amit korábban annyira természetesnek vettünk, hogy fel sem tűnt, hogy mennyire jó, hogy megengedhetjük ezt magunknak? Gondolok itt például egy egyszerű éttermi ebédre vagy beülni egy moziba egy filmre. Aztán jött a járvány, és sok minden átértékelődött.

Amikor belekezdtünk ebbe az évbe, még azon gondolkoztam, hogy egy új évtized kezdődik, és vajon minben lesz ez más, mint az előző volt!? Nyilván akkor még nekem sem volt halvány elképzelésem sem arról, hogy mi vár ránk majd ebben az évben.

img_20200303_123252.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása