Háztartási teendők kontra gyereknevelés - Hol az egyensúly?

2019. július 14. - HáromPötty

Odakozmál a lábasba az ebéd, mert épp valami veszekedés tört ki a gyerekek között és szét kell választani őket, közben a lejárt mosást lassan újra kell mosni, mert nincs idő kiteregetni, de hiszen a szárítón még ott van az előzőleg kimosott adag is, amit le kellene szedni és hajtogatni/vasalni. Mindeközben már bokáig kell gázolni a széthagyott játékokban, amikor végre az eszedbe jut, hogy a tűzhelyen felejtetted az ebédet, és már elfőtt alóla a víz, és még pont van annyi lélekjelenléted, hogy leoltsd, de a következő pillanatban már az 'Anya, nem hagy békééén', és a 'neee, add vissza' köti le a figyelmed, s éppen felkiáltasz, hogy 'Vigyázzatok, kiömlik!', de persze már késő, ki is ömlött.  Ismerős, netán nálatok is megtörténik mindennap mint nap? Akkor olvass tovább.

cleaning.jpeg

Tovább

Tölts újra!

Nemrégiben részt vettem egy környezettudatos eseményen a BWT Magyarország meghívásából, ahol nem csak az egyszerhasználatos műanyagpalackok kiküszöbélésének fontosságára hívták fel a figyelmet, hanem megoldást is kínálnak az eldobható palackok csökkentésére.

img_0515.JPG

Tovább

Könyvek bizonyítvány mellé

Nincs is annál jobb érzés, amikor a bizonyítványosztáskor kihívják az embert és külön dicséretben részesítik, és ilyenkor általában kap egy könyv ajándékot is mellé. 

De ha mégsem kap gyermekünk mi is ajándékozhatunk nekik a szép bizonyítványért könyvet ajándékba, hiszen nem csak a kitűnő bizonyítvány mögött áll rengeteg munka, és aki megtett mindent a szép eredményért, az véleményem szerint megérdemel egy jutalomkönyvet.

a_lany_aki_orvos_akart_lenni2.JPG

Tovább

Az unikornisok világa - könyvek az egyszarvúakról

Az unikornisok olyannyira a mindennapjaik részét képezik a kislányoknak, mint az esti fogmosás. Azon túl, hogy szinte bármiből lehet unikornisosat is kapni a boltok polcain, nagyszerű mesekönyveket is találhatunk, amikkel beleshetünk egy kicsit az egyszarvúak mesés világába.

unikornisok.JPG

Tovább

Gyerekkönyv újdonságok

Könyvheti megjelenések

Habár még a Könyvfesztiválon beszerzett könyvújdonságokat olvassuk, hamarosan indul az Ünnepi Könyvhét, amelyre ismét fantasztikus gyermekkönyvekkel készülnek a kiadók. Ezekből szemezgettem, és gyűjtöttem össze a kedvenceimet.

 collagekonyvhet.jpg

Tovább

Barbie ház könyvespolcból

Ikea hack

Sokszor nem is gondolunk bele egy-egy bútort mi mindenre használhatnánk még az eredeti funkcióján kívül akár a gyerekszobában, akár a lakás többi pontján is. Mi most egy nagyon egyszerű és olcsó megoldásként könyvespolcot használunk babaháznak.

ikeabarbiehaz.JPG

Tovább