HáromPötty

3+1 kedvenc karácsonyi gyerekkönyvünk

2017. december 09. - HáromPötty

Vannak mesekönyvek, amiket évközben kevesebbet olvasunk, inkább az ünnepek alatt kerülnek többet kézbe. Nem véletlenül, hiszen ezek a karácsonyi történetek. Most a 3 kedvenc mesekönyvünk mellett megmutatok egy újat is, amit idén vettem, remélem ez is sikert arat majd.

karacsonyi_gyerekkonyvek.JPG

1. Marék Veronika: Télapó és Ezüstmackó (Ceruza Művészeti és Műszaki Bt. 2016)

Nagyon szép mese arról, hogy karácsonykor nem csak az ajándékok a legfontosabbak, hanem, hogy mennyire szeretjük egymást. A történet egy testvérpárról szól, akik a Mikulástól egy labdát és egy mackót kapnak, de persze mindkettejüknek a mackó tetszik, össze is vesznek rajta. Végül az egyikük, aki valójában kapta a mackót, felkerekedik és kalandos út során a testvérének is szerez egy ugyanolyan Ezüstmackót karácsonyra.

telapo_es_ezustmacko.jpg

2. Karácsonyi Böngésző (Kőszeghy Csilla, Naphegy Kiadó 2016)

Ez a könyv már szerepelt egy korábbi könyvajánlóban is (itt elérhető), de most van igazán aktualitása. Egy város karácsonyi készülődését mutatja be fantasztikus részletességgel, amit azért is szeretünk nagyon, mert minden egyes újabb oldalon felbukkannak az előző oldalakról a szereplők. Jó meglesni, hogy az iskolások ünnepi műsorra készülnek, hogy minden család feldíszíti az otthonát, a főtéren áll a hatalmas feldíszített karácsonyfa, és természetesen korcsolyázni is lehet az adventi vásárnál. 

karacsonyi_bongeszo.jpg

3. Bartos Erika: Bogyó és Babóca Karácsonya

A legkisebbeknek pont megfelelő ez a mese. Először a Mikulást várják, aztán pedig izgatottan készülnek a karácsonyra a bogárkák, s közben még a bajbajutott százlábún is segítenek. A jól megszokott kedves kis karakterek mindenki kedvencei az ünnepekkor is.

bogyo_es_baboca_karacsonya.jpg

+1 Harcos Bálint: Szofi és a Mikulás

Ez az új könyv, amit most vásároltam, úgyhogy izgatottan várom, hogy fog tetszeni a gyerekeknek. A történetben Szofi beáll a Mikulás mellé segítőnek, de egy csomó mindent összekuszál. Izgalmasan hangzik, nem? Aki szereti a többi Szofi mesét is, biztosan nem fog csalódni ebben sem. 


szofi_es_a_mikulas.jpg

(A képek forrása a képekre kattintva érhető el. A kiemelt kép saját.)

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. 

süti beállítások módosítása