HáromPötty

Ötletek a végtelenül hosszú nyári szünetre

2020. május 28. - HáromPötty

Most, hogy véget ért  a 8-10 hetes önkéntes karantén, és hamarosan elkezdődik a nyári szünidő (mivel valószínűleg iskolába már nem fogunk járni ebben a tanévben) elgondolkoztam, hogy mivel is fogjuk eltölteni azt a 14 hetet, amit itthon töltenek a gyerekek?

Hiszen a járvány-helyzet miatt szinte megduplázódott az itthon töltött idő, s mivel én itthonról dolgozom ezért nálunk a gyerekek nem szoktak nyáron óvodába se járni.

nyar.JPG

Tovább

Segíts azzal, amire gyermekeidnek már nincs szüksége!

Örökbe Fogadok Mozgalom

Tavaly nyár óta háromezernél is több örökbefogadó több mint 450 halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő óvodát, így közel 30.000 gyermeket segített az Örökbe fogadok egy ovit! kezdeményezésen keresztül. A mozgalom most újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis az óvodák mellett már gyerekházakat, tanodákat, gyermek- és lakásotthonokat is összekötnek az örökbefogadókkal. Egy céges felajánlásnak köszönhetően pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 110 nagy létszámban hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyereket nevelő óvodának juttattak el tisztálkodási eszközöket.

o_ro_kbe_fogadok_intezmenyek.jpg

Tovább

Szülésélmény és gyermekágyas időszak járvány idején

 

Akármennyire várjuk is, hogy végre megszülessen a kisbabánk, a szülést mindig átjárja egy bizonyos fokú izgalom is, hogy minden rendben menjen, főként ha először válunk édesanyává.

De elképzelni sem tudom, hogy vajon milyen lehet megélni ezt a boldog időszakot járvány idején, amikor annyit sok bizonytalansággal kell szembenéznie a kismamának, és még a megbetegedés esélye is fenyegetően a fejük felett lebeg. Ráadásul az a gyermek előtt-utóbb kikívánkozik a biztonságos anyaméhből, és ha beindul a szülés, akkor járvány ide, járvány oda, menni kell a kórházba.

pregnancy1.JPG

Tovább

Várandósság a koronavírus idején

Habár mindannyiunknak nehéz a jelenlegi helyzetet megélni, a kismamák állapota speciális, hiszen egyrészt hormonális okokból, másrészt várandósan eleve lelkileg érzékenyebben reagálunk sok helyzetben, most pedig az egész világot érintő válsághelyzet nagy valószínűséggel nem könnyíti meg számukra ezt a szituációt.

 pregnancy.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása