Jöhet az újratervezés?

2020. július 03. - HáromPötty

Valahol láttam egy vicces mémet az elmúlt hónapokban, ami valahogy úgy szólt, hogyha az életünket egy GPS "irányítaná" akkor az idei évben nem mondana mást, mint, hogy: ÚJRATERVEZÉS. S bár az életünket egyértelműen nem egy GPS irányítja, sokan vagyunk úgy, hogy ÚJRATERVEZÉST kérünk az idei évre.

ujratervezes_cikk.JPG

Tovább

Online mutatkozik be Bajzáth Mária új népmesegyűjteménye

Megérkezett Bajzáth Mária Gingalló című népmesegyűjteménye

Bajzáth Mária Népmesekincstára újabb gyűjteménnyel bővül: megjelent a Gingalló– Magyar népmesék óvodáskortól című kötet! Az új könyv nem maradhat bemutató nélkül, ezért 2020. június 28-án online könyvbemutatót szervez a Kolibri Kiadó saját Facebook-oldalán, ahol beszélgetéssel, játékkal és természetesen mesemondással várja a népmese-rajongók, mesekedvelők népes táborát a szerző és a kiadó.

gingallo.jpg

Tovább

Miért választottam a karrierem helyett a gyereknevelést?

Vajon teljesen egyértelmű, hogy amikor egy pár gyermeket vállal, akkor a nő feladja az addig építgetett karrierjét, és totálisan alárendeli magát a gyereknevelésnek?

Természetesen vannak ilyen esetek, és azt gondolom, az a szerencsésebb, ha rögtön megtalálják a nők a helyüket anyaként,  de sokan olyan hirtelen váltásként élik meg az anyává válást, hogy amint tudnak rohannak vissza a munkahelyükre, a "jól ismert, biztonságos közegükbe".

gyerekneveles_karrier_helyett.JPG

Tovább

Ötletek a végtelenül hosszú nyári szünetre

Most, hogy véget ért  a 8-10 hetes önkéntes karantén, és hamarosan elkezdődik a nyári szünidő (mivel valószínűleg iskolába már nem fogunk járni ebben a tanévben) elgondolkoztam, hogy mivel is fogjuk eltölteni azt a 14 hetet, amit itthon töltenek a gyerekek?

Hiszen a járvány-helyzet miatt szinte megduplázódott az itthon töltött idő, s mivel én itthonról dolgozom ezért nálunk a gyerekek nem szoktak nyáron óvodába se járni.

nyar.JPG

Tovább

Segíts azzal, amire gyermekeidnek már nincs szüksége!

Örökbe Fogadok Mozgalom

Tavaly nyár óta háromezernél is több örökbefogadó több mint 450 halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő óvodát, így közel 30.000 gyermeket segített az Örökbe fogadok egy ovit! kezdeményezésen keresztül. A mozgalom most újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis az óvodák mellett már gyerekházakat, tanodákat, gyermek- és lakásotthonokat is összekötnek az örökbefogadókkal. Egy céges felajánlásnak köszönhetően pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 110 nagy létszámban hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyereket nevelő óvodának juttattak el tisztálkodási eszközöket.

o_ro_kbe_fogadok_intezmenyek.jpg

Tovább

Szülésélmény és gyermekágyas időszak járvány idején

 

Akármennyire várjuk is, hogy végre megszülessen a kisbabánk, a szülést mindig átjárja egy bizonyos fokú izgalom is, hogy minden rendben menjen, főként ha először válunk édesanyává.

De elképzelni sem tudom, hogy vajon milyen lehet megélni ezt a boldog időszakot járvány idején, amikor annyit sok bizonytalansággal kell szembenéznie a kismamának, és még a megbetegedés esélye is fenyegetően a fejük felett lebeg. Ráadásul az a gyermek előtt-utóbb kikívánkozik a biztonságos anyaméhből, és ha beindul a szülés, akkor járvány ide, járvány oda, menni kell a kórházba.

pregnancy1.JPG

Tovább

Várandósság a koronavírus idején

Habár mindannyiunknak nehéz a jelenlegi helyzetet megélni, a kismamák állapota speciális, hiszen egyrészt hormonális okokból, másrészt várandósan eleve lelkileg érzékenyebben reagálunk sok helyzetben, most pedig az egész világot érintő válsághelyzet nagy valószínűséggel nem könnyíti meg számukra ezt a szituációt.

 pregnancy.JPG

Tovább