Tavaszi gyerekkönyv újdonságok

2020. április 02. - HáromPötty

Az idei tavasz is bővelkedik jobbnál-jobb gyerekkönyvekben, amikről összeszedtem most egy összefoglalót, hogy legyen mit olvasni.

tavaszi_gyerekkonyv_ujdonsagok.jpg

Tovább

Vajon mit mondana most nekünk Vekerdy Tamás?

A mai bejegyzést egy pszichológus édesanya írta, aki három gyermeket nevel, és igencsak fontos kérdéseket feszeget az otthoni tanulás kapcsán, amely most hirtelen mindannyiunkat érint. Salát Janka írása:

mother-helping-daughter-with-her-homework_23-2147997769.jpg

Tovább

Így telnek a napjaink 3 gyerekkel itthon a koronavírus idején

Valószínűleg soha senkinek nem fordult meg korábban a fejében, hogyan lehet kivitelezni, hogy mindkét szülő otthonról dolgozzon és koordináljon három (vagy másoknál akár több) gyereket, akik közül van akinek otthonról távoktatásban tanulnia is szükséges.

three-focused-children-are-playing-floor-drawing-coloring-books_8353-10845.jpg

Tovább

De mit csináljunk otthon a gyerekkel? - A Pagony Kiadó segít

Szerintem az egyik legfantasztikusabb dolog a jelenlegi helyzetben, hogy mindenki ott próbál segíteni, ahol tud. Több kiadó ingyenesen elérhetővé teszi tartalmait, vagy könyveit ezzel is segítve a családokat, hogy el tudják foglalni magukat a gyerekekkel.pagony_20200318_sajtokozlemeny_vadadiadrienn_illusztra_cio.png

 

Tovább

13 ötlet benti időtöltéshez

Anya legyen a talpán, aki ezekben a hetekben képes non-stop szórakoztatni az otthon lévő gyerekeket, főként ha még esetleg otthonról dolgoznia is kell, vagy tanulni valamelyik gyerekkel. Tudom, hogy mennyire nehéz feladat ez, ezért összegyűjtöttem pár hasznos ötletet, amit be lehet vetni.

tanulo.JPG

Tovább

Ezt mondtam a gyerekeknek, amikor a koronavírusról kérdeztek

Mit tegyél és főleg mit mondj a gyerekeidnek, ha a koronavírusról kérdeznek. Nekünk az egyik nap úgy jöttek haza az iskolából, illetve óvodából a gyerekek, hogy ez volt a téma. Hiszen a vírus nemcsak a szomszédban van már, hanem felütötte a fejét a gyerekek között is, és figyelmeztetett az óvónő is, hogy a gyerekeknél a napi játék során bizony elő-elő kerül a koronavírus és próbálják kijátszani a félelmeiket.

gyerekekorvosok_pexels-photo-695963.jpeg

Tovább

Másképp tanulni - Alternatív utak az oktatásban

Mindannyian azt szeretnénk, ha gyermekeink örömmel, könnyedén tanulnának és nem lenne sokszor kínszenvedés megérteni és megtanulni egy-egy tantárgyi részt, hanem mindez gördülékenyen menne szinte magától.

25_szelfi.jpg

25 szelfi az Árpád-korból

Tovább

A fa játékok forradalma

Mint ahogy korábban már említettem egy-egy bejegyzésben, a háztartásunk több területét is igyekszem egyszerűsíteni és minimalizálni, és kiszortírozni az itthon lévő felesleges tárgyainkat, úgy ez a törekvésem a gyerekszobába is elért.

img_2640.JPG

Tovább