HáromPötty

Ősszel új időszámítás kezdődik

2017. augusztus 28. - HáromPötty

Tudom, hogy sokan várják, hogy véget érjen a szünidő, de úgy érzem én nem tartozom közéjük. Persze nagyon nehéz 10-11 héten keresztül kvázi egyedül 0-24-ben három különböző korú, s ennek megfelelően eltérő igényű gyereket ellátni és "szórakoztatni".

fullsizerender_2.jpg

Nekem mégsem okoz problémát, hogy otthon vannak az esetek nagy részében - néha pedig a hajamat tépem, hogy mindent 2 milliószor kell elmondani, folyamatosan össze tud veszni a két nagyobb mindenen (jövőre meg már a legkisebb is be fog szállni a balhékba biztosan), nem haladok a háztartással, és egyébként is úgy tűnik, hogy ránk szabadult az őskáosz. Olykor pedig csodálattal figyelem, mennyire flottul megy minden: nincs sehol ruhakupac, egy kósza eltévedt játék, nem ömlik ki a mosogató, nincs bokáig érő morzsaszőnyeg az asztal alatt és a gyerekeim mind a hárman egy légtérben, hangos szó nélkül játszanak. Ilyenkor úgy érzem valami áldás szállt ránk, annyira jó.

pexels-photo-117915.jpeg

Az új időszámítás ősszel viszont tényleg elindul nálunk, hiszen immár két gyerkőc lesz óvodás. A nyári mindennapokhoz képest ez mínusz 2 gyerek, így amikor nagyjából a nyár közepén elengedtem még csak a látszatát is annak, hogy képes vagyok mindent kézben tartani, szokásommá vált azt mondani, hogy majd ősszel... Pl. ősztől rendszeresen fogok futni, ősztől felszámolom itthon a rumlit, összehajtogatom (vagy amit kell ki is vasalom) az összes kimosott ruhát, sőt még be is pakolom rögtön mindenki szekrényébe, megpróbálok mindennap főzni, nem csak "Laci bácsitól rendelni", és még sok ehhez hasonló "fogadalom".

washing-machine-943363_340.jpg

Persze a puding próbája az evés, úgyhogy ez az elkövetkezendő hetekben ki fog derülni, hogyan is működik mindaz, amit elterveztem. Tudom, hogy nem egyik napról a másikra megy majd végbe a változás, de remélem, hogy egy (nagy) részét sikerül majd megvalósítani. Egyébként pedig kíváncsian és izgatottan várom/várjuk ezt az új időszámítást (a középső elkezdi az ovit), hiszen minden változás egyszerre jó, és egyszerre nehéz egy család életében, de hiszem azt, hogy rendben lesz majd minden.

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is. Még több tartalomért keress fel a Facebookon is, ide kattintva tudod megtenni.

 

süti beállítások módosítása