HáromPötty

Csörgő játék kicsiknek házilag

2017. szeptember 14. - HáromPötty

A kisgyerekek sokszor nem a méreg drága, hiper-szuper fejlesztő játékokat részesítik előnyben, hanem a lehető legegyszerűbb tárgyat, ami a kezük ügyébe kerül. Pédául egy műanyag palackot.

img_1989.JPG

Ezt már számtalanszor mi is megtapasztaltuk, hogy az ásványvizes (vagy bármilyen más jellegű) műanyag palack a számukra nagyon érdekes, és csak azért is azzal szeretnének játszani. Az ő szempontjukból ezt meg is lehet érteni, hiszen lehet guritgatni, ha benyomódik akkor csörög-zörög. Egyszóval roppant érdekes. 

Egy palackot picit felturbózva egy egyszerű, filléres, de mégis érdekes játékot is készíthetünk nekik. Nem kell más hozzá, csak egy szélesebb nyakú palack (tejes, vagy kakaós), amit jól kimosunk, és áztassuk le róla a papírt, hogy ne a gyerkőc rágja le később. A mindenféle színű műanyag kupakokat tegyük bele úgy, hogy ne legyen teljesen tele. Legyen mozgásterük a kupakoknak, hogy amikor rázza a kicsi, akkor jól zörögjenek. A palack lezáró kupakját húzzuk rá jó szorosan, hogy még véletlenül se tudja a gyerkőc leügyeskedni róla. (Kizárólag olyan palackot használjunk aminek jól, szorosan záródik a kupakja). Kész is van a színes, csörgő-zörgő, gurítható játék.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is. Még több tartalomért keress fel a Facebookon is, ide kattintva tudod megtenni.

süti beállítások módosítása