HáromPötty

100 nap múlva karácsony

2017. szeptember 16. - HáromPötty

Tudom, tudom kint szépen süt a nap, meleg van, itt az indián-nyár, akkor meg hogy jön ide a karácsony!? Valójában alig több, mint 3 hónap múlva bizony megérkezik az ünnep.

pexels-photo-243022.jpeg

A "karácsony mániások" biztosan nagyon örülnek, van aki csak legyint egyet, hogy "Ugyan, hol van az még...", van aki pedig elkezd készülődni. No nem nagyon, de azért pár alap dolgot eltervez. Ez vagyok én. Mert annyi minden van, amire figyelni kell, be kell majd szerezni, és el kell intézni, hogy az a 3 hónap nem is olyan sok, ha csak nincs az embernek tengernyi ideje. Úgyhogy szeptember vége felé már elkezdem megírni az ajándéklistát, gondolkozok, hogy ki minek örülne. Ilyenkor már nagyon odafigyelek, ha elejtenek 1-1 mondatot, hogy mire vágynak, azt felírom, hogy amikor eljön az idő az ajándékok beszerzésére, legyen miből válogatni.

karacsonyi_lista.JPG

Azért is, mert általában mindig az lesz a vége, hogy az összes nagyszülő, nagynéni, nagybácsi ötlet hiányában rám bízza az ajándékok kitalálását, sőt sokszor a beszerzését is. Ez három gyereknél már akkor sem kis mennyiség, ha mindenkitől csak egy ajándékot kaphatnak.

christmas-1510392_960_720.jpg

Aztán ilyenkor már el szoktam kezdeni keresgélni a receptjeim között, hogy milyen sütiket süssünk majd meg. Keresek olyan dekorációs ötleteket, amiket a gyerekekkel is egyszerűen el tudunk készíteni. Végiggondolom, hogy kiket szeretnénk majd megajándékozni a családon kívül, nekik mit készítsünk, és, hogy majd kivel mikor találkozzunk. Az adventi naptárhoz is gyűjtök ötleteket. Ez az ötletelgetés szépen lassan "kitart" október végéig, amikor már az áruházakat is feldíszítik ünnepi pompába, és így szépen lassan mindenki karácsonyi hangulatba kerül. 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is. Még több tartalomért keress fel a Facebookon is, ide kattintva tudod megtenni.

süti beállítások módosítása