HáromPötty

Egy melengető burgonyakrémleves a hideg őszi napokra

Kisbabáknak való változatban is

2017. október 12. - HáromPötty

Az őszi egyre hidegebb időben sokszor jól esik megmelengetni magunkat az ételeinkkel is belülről. Egy finom krémleves igazán jól jön ilyenkor. Az ősz kedvence a sütőtök, én is nagyon szeretem, készítettem is már több finomságot belőle, többek között krémlevest is. De most egy másik nagy kedvencünket, a burgonyakrémlevest szeretném megmutatni.

img_0771.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 szál póréhagyma

- kb. 5 db közepes burgonya

- 2 db sárgarépa

- 1 kávéskanál só

- bors

- 1 evőkanál olaj

- 2-3 babérlevél

- (2 dl tejszín) - ez elhagyható

 

Elkészítés:

1. Az olajon megpirítjuk a karikákra vágott póréhagymát. 

2. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, valamint a felkarikázott répát is. Picit együtt pirítjuk őket, megsózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet.

3. Beledobjuk a babérleveket is, és addig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.

4. Ha már kellőképpen puhák, akkor az egészet krémesre turmixoljuk.

5. Ha szeretnénk, adhatunk hozzá tejszínt is, amitől még krémesebb lesz. Ezt nyugodtan a turmixolás után is hozzáönthetjük, ilyenkor még azért forraljuk össze az egészet. (Én általában szoktam hozzá adni, ebbe a verzióba most nem került.)

Pirított tökmaggal, vagy levesgyönggyel tálaljuk.

Ha kisbaba is van a családban, jól összeturmixolva akár egy kis csirkehússal kiegészítve már 8-9 hónapos kortól kaphatja a tejszín mentes változatot. Ha tejszínt is teszünk bele, azt 1 éves kor alatt ne adjuk oda a babának.

image1_28.JPG

Babáknak csirkehússal

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is. Még több tartalomért keress fel a Facebookon is, ide kattintva tudod megtenni.

süti beállítások módosítása