Azért szeretem a muffinokat, mert nagyon gyorsan elkészíthető, számtalan ízben, formában és díszítéssel süthetjük, és emellett még finom is. Most egy karácsonyi verzió következik.
Korábban is említettem már (itt), hogy a muffin alaptésztához Nigella muffinjának a receptjét használom, mert számomra ez vált be tökéletesen. Ez most egy ünnepi muffin lett mézeskalács ízesítéssel, amit ha kedvünk tartja feldíszíthetünk, de önmagában is nagyon finom mondjuk karácsonyi reggeliként.
Ehhez a muffinhoz az alábbiakat használtam fel:
17 dkg cukor
25 dkg liszt
2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dl tej
1 dl olaj
1 tojás
2 tk mézeskalács fűszer
1 tk fahéj
Külön összekeverjük a száraz, majd a folyékony alapanyagokat is, és végül az egészet egy csomómentes masszává keverjük ki. Kis papír-vagy szilikonformákba töltjük, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Én ezeket csillag alakú szilikonformában sütöttem meg.
A krém puncs pudingpor, cukor és vaj keveréke, ami az előző nap készített méteres kalácsból maradt meg, és gondoltam, hogy ehhez is jól illik majd. A díszítést a gyerekek segédletével dekorcukor tollal, valamint a krémet habzsákba töltve készítettük színes cukrokkal kiegészítve.
Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről.