HáromPötty

Kártyajátékok a téli szünetre

2017. december 28. - HáromPötty

Szerintem a téli szünet a legjobb alkalom, hogy összeüljön a család és közösen társasjátékozzon,  vagy játsszon valamit. Akár a karácsonyra kapott társas-/kártyajátékokat, akár a meglévőket, mindenképp vegyük elő és játsszunk velük. 

kartyajatek.jpg

Mi nagyon szeretünk kártyajátékokkal játszani, mert sok olyan van, amivel már a kisebbek is tudnak játszani. Ezek a kedvenceink:

Kuflikupac kártyajáték

Kuflikupac Kártyajáték (3-99 éves korig, Pagony játék)

Ez viszonylag új szerzemény, de a két nagyobb gyerek teljesen oda van érte, mint ahogy a mesekönyvekért is. Mi a legtöbbször a kuflimemorit játsszuk, de már kuflikupacokat is építettünk. Izgalmasak és az illusztrációk pedig igazán mókásak (Dániel András, a kuflikönyvek szerzője az illusztrátor is egyben).

A leírás ezt mondja a játékról: Kupackirakó, kuflimemori, kufligyűjtögető és kuflikupacépítős játék! Tarts a kuflikkal ebben a szédületes kárytajátékban, vidd magaddal bárhová! A doboz tartalma: 14 kuflikártya - 22 lénykártya - 35 kupackártya 24 ennivalókártya - 9 medvegyíkkártya. Izgalmasnak tűnik? Próbáld ki, kártyázz a kuflikkal!

Bújócska kártyajáték

Bújócska Kártyajáték (3-7 éves korig, Pagony játék)

Vadadi Adrienn ovis meséiből a jól megszokott és megszeretett karakterek díszítik ezeket a kártyákat, amelyek Pásztohy Panka illusztrációi. Mi általában a Bújócskát szoktuk most még csak játszani vele, mert így a középső és a legnagyobb is tud könnyedén játszani.

A leírás szerint: a kártyajátékkal három különböző alapkészséget fejlesztő játékot játszhatunk. A Bújócska játékban a térbeli tájékozódást fejlesztjük azzal, hogy a gyerekeknek a kezükben tartott ábrákat minél gyorsabban meg kell látni a sok kis ábra között a felcsapott kártyákon. A Pantomimban a motorikus és absztrakciós készségek fejlődnek, mivel itt az ábrákat el kell mutogatni egymásnak, és így lehet kártyákat nyerni. A harmadik játékváltozatban, a Mesélj nekem! pedig a verbális készségeket fejlesztjük azzal, hogy a sok kis ábrát egy történetté kell a gyerekeknek kombinálniuk.

 brainbox_kornyezetismeret_tarsasjatek.jpg

Brainbox (4-99 éves korig, Brain Box)

Izgalmas és érdekes kérdések rengeteg témában, és játék közben még tanulhatunk is. Nekünk a Környezetismeret témakörű kártyajáték van meg. Minden egyes kártyán 6 kérdés van, és azt a számú kérdést kell megválaszolni a kép alapján amilyen számot dobtunk a kockával. Nagyobb ovisoknak és kisiskolásoknak szuper játék.

Leírás: Mindössze annyit kell tenned, hogy 10 másodpercig figyelsz egy kártyát, aztán megválaszolod a dobókocka segítségével kidobott kérdést. A Brainbox játékok népszerűek úgy a gyerekek körében, mint a családok és tanárok között is, mert nemcsak remek szórakozás, hanem tanulás is egyben. A BrainBox Környzeteismeret a kisiskolásoknak segít a tanulásban! Fejleszti a memóriát és az alapvető környezet ismereteket! Iskolai fejlesztéshez ajánljuk!

Kutyatár kártyajáték

Kutyatár Kártyajáték (3-8 éves kor között, Pagony játék)

A játék Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám című könyvén alapul, a lapokon visszaköszönnek a szereplők plusz még egy csomó kutyus. A leírás szerinti összes játékot kipróbáltuk már, amit csak lehet vele játszani. Nagyon kedveljük, könnyű játszani vele, mégis szórakoztató és nálunk a gyerekek már felnőtt segítség nélkül is nagyon jól eljátszanak vele kettesben.

 A leírás: KUTYAVERSENY – A nagyobb kutyus viszi a kisebbeket! De vigyázz, Lili minden kutyust visz. Vajon kié lesz a legtöbb kutya? KUTYAMEMÓ – Találja meg minden kutya a párját. Akinek a legjobb a memóriája, azé lesz a legtöbb aranyos kutyus. KINÉL VAN LILI? – Kinek a kezében marad Lili? A párokat tegyétek le, és húzzatok egymástól pókerarccal! Kinél marad Lili? KUTYATÁR – Lili egy kutyust fogadott örökbe. Társadnak csak igennel és nemmel válaszolva segíts, hogy kitalálja, melyik kutyus az! Játékszabály a dobozban!

De ezeken kívül szívesen játsszunk a Dobble játékkal is, vagy a Bogyó és Babóca kártyajátékkal valamilyen memóriajátékkal. Azért is szeretjük ezeket, mert utazások alkalmával is visszük magunkkal, akár az autóban is tudnak játszani velük.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. 

süti beállítások módosítása