HáromPötty

Tavaszváró papírdíszek

2018. február 27. - HáromPötty

Minden évszakban szoktunk készíteni a gyerekekkel valamilyen papírdekorációt. Most pedig már különösen várjuk a tavaszt, így ezekkel a gyerekekkel is könnyedén elkészíthető papírdíszekkel remélem, hogy idecsalogathatjuk.

papirpillango.JPG

Szivárványos esőfelhő

Ha ilyen aranyos felhőből szivárvány eső esne... nem is lenne semmi bajom az esős idővel azt hiszem. Ha a valóságban nem is esik ilyen, azért a gyerekszobákban még eshet... :) Amire szükségünk lesz hozzá, fehér és színes papírok, fekete filctoll, ragasztó. A képre kattintva részletesen megnézhetitek hogyan csinálhatjátok meg, valamint további szivárványos inspirációkat is találtok. 

szivarvanyfelho.jpg

Kép forrása: easypeasyandfun.com

Pitypangok

A gyerekek imádják a pitypangokat, és bevallom én is, úgyhogy a maszatolás ellenére ez a két változat biztosan elkészül nálunk is. Úgyis mindig izgalmas összekoszolni magunkat amennyire csak lehet. :) Az egyik színes a másik klasszikus, nem kell más hozzá, mint festék, és kis ujjbegyek, a többi pedig a fantáziánkra van bízva.

collagepitypang.jpg

Képek forrása: klasszikus, színes

Hóvirág

Ez talán a legegyszerűbb mind közül, a legkisebbek is megpróbálkozhatnak vele. Szükséges hozzá egy kartonpapír háttérnek, pár darab zöld szívószál, és korong vatta, amit a képen látható módon kivágunk, és felragasztunk.

hovirag.jpg

Kép forrása: pinterest

Színes tavaszi virágok 

Amennyire jól néz ki, nagyjából annyira könnyű is elkészíteni. Színes papírok, olló és egy zöld filctoll szükséges hozzá és ragasztó, amivel rögzítjük a (karton)papírhoz.

A képre kattintva elkészítési útmutatót is találhattok, de anélkül is hamar kész lesz.

rainbow_flowers.jpg

Kép forrása: twitchetts.com

Cseresznyevirágzás 

Az egyik legszebb tavaszi dolog szerintem a japán cseresznyefa virágzása. Egy nagyon egyszerű trükkel otthon is elkészíthetjük a saját kis virágzó cseresznyefánkat. Nem másra van szükségünk ehhez, mint egy papír, egy barna/fekete filctoll, vagy festék, rózsaszín festék, illetve egy üres ásványvizes palack. A többi már megy magától is. Sőt, a képre kattintva más tavaszi ötleteket is elleshettek.

cseresznyeviragzas.jpg

Kép forrása: homemademodernblog.com

 

Fellógatható papírpillangó

A kiemelt képen látható pillangót már meg is valósítottuk, ezt is minden nehézség nélkül elkészíthetik akár egyedül is a gyerekek. Az alábbi képre kattintva sablon, és videó is található.

papirpillango.jpg

Kép forrása: buggyandbuddy.com

Remélem ti is találtok kedvetekre valót, amit közösen elkészíthettek. Jó szórakozást! Hamarosan húsvéti ötletekkel is érkezem, ne maradjatok le majd arról sem.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. 

süti beállítások módosítása