HáromPötty

Pucér kampány - Csak a textil maradhat!

Február a nejlonmentes vásárlás hónapja

2019. február 12. - HáromPötty

Többször is írtam már a nejlonmentes vásárlásról, és most indult egy szuper kezdeményezés ez ügyben, így természetes volt, hogy mellé álltam.

51547875_327212607777526_7027984853370929152_n.jpg

Kép forrása: bogbag.hu

A Pucér kampány - Csak a textil maradhat! kitalálója Lay Boglárka nem ismeretlen már a blog olvasói előtt, hiszen ő a BogBag márka megalkotója. Korábban is írtam róla és a többször használatos szalvétáiról, és én is használom a termékeit mindennap.

Bogi egyszer csak úgy érezte nem terhelhetjük tovább a Földet, és ezért megálmodta a saját márkáját, ahol többek között a nejlonzacskót kiváltó textilzsákokat, többször használatos szalvétákat is varr. Szentül hisz benne, hogy minden apró lépés számít, és a Pucér kampány elindításával szerette volna megcáfolni azt az általános vélekedést is, hogy

Egyedül úgysem tudunk semmit tenni, ha mindenki más ugyanúgy szemetel tovább!

Bogival együtt én is hiszek abban, hogy sok kicsi sokra megy, és minél többen teszünk csak picit is a környezet megóvása érdekében, akkor az nem lehet hiábavaló.

51545039_345771936271709_5930500621957332992_n.jpg

Kép forrása: bogbag.hu

Nekünk is sokkal kényelmesebb lenne a hipermarketben letépni egy (vagy inkább sok) nejlonzacskót és abba tenni a pékárut vagy a gyümölcsöket, mégsem tesszük, hiszen nem akarunk még több szemetet termelni. Mindig hordunk magunknál legalább egy vászontáskát, hogyha váratlanul szükségünk van rá, akkor ne kelljen nejlonszatyrot venni. Ezek apró dolgok, de sokat számítanak!

Néha egyébként nem is kell nagy dolgokra gondolni, sokszor éppen elég, ha csak NEMET mondunk a nejlonzacskókra. Manapság már szebbnél szebb vászonzsákokat lehet kapni, de ha ügyesebbek vagyunk, akkor akár magunknak is varrhatunk, vagy akár készen is kaphatóak natúr zsákok is, amiket a saját ízlésünk szerint díszíthetünk. Ha pedig szeretnénk egyedit akkor saját / egyedi logóval, grafikával is rendelhetünk Bogitól. A lényeg, hogy számtalan verzió közül választhatunk, mindegyik jobb választás az egyszer használatos nejlonoknál.

A kampány nem csak februárban tart, ugyanis Bogi bízik benne, hogy sikerül átadni ezt a szemléletet, és egyre többen fogják választani a vásárlásnak ezt a környezetbarátabb módját. Mindenkit biztat, hogy bátran utasítsa vissza a nejlont, hiszen ahogy a kampány szlogenje is mondja: Csak a textil maradhat!

Az én egyedi zsákom így néz ki, én ezzel megyek mostantól vásárolni:

baggy4.JPG

A Pucér Kampányról minden információt megtaláltok IDE kattintva, ha zsákot szeretnétek rendelni azt pedig a BogBag oldalon tehetitek meg ITT.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.

süti beállítások módosítása