HáromPötty

Kipróbáltuk a Simaliba Várjátszóházat

Élménybeszámoló

2019. március 25. - HáromPötty

Viszonylag ritkán szoktunk játszóházakba járni, mert mindig túl zsúfoltnak érzem őket, sokszor nehéz a három különböző korú, és emiatt máshol játszó gyerekemre egyszerre odafigyelni, főként ha nagy területen helyezkedik el a játszóház.

simaliba1.JPG

Persze azért időnként kipróbálunk egyet-egyet, illetve olyan születésnapokra is szoktak hívni minket, melyeket ott rendeznek. Van amelyik típust jobban kedveljük, van amelyiket nem igazán. Most azonban szeretnék megmutatni egy olyat, ami elnyerte a tetszésünket, hamarosan ki is fejtem bővebben, hogy miért.

Nemrégiben ugyanis meghívott minket a Simaliba Várjátszóház, hogy próbáljuk ki a gyerekekkel milyen ott játszani. Kíváncsian vártuk mindannyian, főként én a fentebb írt tapasztalatok alapján. Március közepén sikerült is egy délelőtt mindhárom gyermekemmel ellátogatnunk, és kellemesen csalódtunk. 

Ugyanis a Simaliba Várjátszóház nem hasonlít az eddig megismert játszóházak egyikére sem, egyedi kialakítása, nem túl zsúfolt elrendezése azonnal megtetszett. A játszóház 260 m2-n helyezkedik el, és központi eleme a középen található vár, de ezenkívül kisebbeknek való elkülönített játszórész, továbbá különböző járművek, matatófal és még számos kipróbálásra váró játék is a gyerekek rendelkezésére áll.

simalibacollage1_1.jpg

A kisebb korosztálytól egészen a kisiskolás korig találhatnak itt maguknak a gyerekek szórakozást. Ahogy fentebb is említettem, a központi részen egy vár formájú óriási mászóka áll, melynek egyik oldalában még várbörtön is található. A vár  minden oldalról bevehető, megmászható, bástyákkal, mászófallal körülvett, és a belsejében található külön játszókuckók lehetőséget adnak az elvonultabb játékra is. Találunk külön lovagi termet és hercegnői lakosztályt is, de ugyanolyan jól megfér a a vár oldalában a zöldséges pult és kis konyha is. 

simaliba10.jpg

Ha szeretnének a gyerekek beöltözhetnek különböző jelmezekbe is, amelyek között lovagi és hercegnői ruhák is fellelhetőek.

A játszóház egyébként a belvárosban, a 6. kerületben található, tömegközlekedéssel is nagyon jól megközelíthető, és tudtommal a környéken nincs is másik ilyen létesítmény.

A gondtalan játék mellett színes programokkal is várják az anyukákat: választhatnak többféle jóga óra közül ( pl. kismama, babajóga), szokott lenni nemzetközi baba-mama találkozó, illetve kerekasztal beszélgetések anyáknak, valamint minden pénteken kézműves délutánt tartanak. Gyerekkoncertek és különböző rendezvények is felfedezhetőek a programok között, legutóbb Farkasházi Réka és a Tintanyúl szórakoztatta a gyerkőcöket. És természetesen adott a lehetőség születésnapi zsúrok rendezésére, nem is akárhol, hanem egy igazi Trónteremben, ahol az ünnepelt valódi királyi/királynői lakomát csaphat a barátaival.

simalibacollage2.jpg

Még egy fontos dolog, szülőknek kialakított részek is vannak, ahol akár dolgozhatunk is, amíg gyermekünk játszik, és gyerekfelügyeletet is vállalnak.

Ha szeretnétek ti is tartalmasan eltölteni az időt egy színvonalas, tágas és jól felszerelt játszóházban, akkor jószívvel ajánlom a Simaliba Várjátszóházat. Mi jól éreztük ott magunkat, biztos vagyok benne, hogy megyünk még.

Cím: Simaliba Várjátszóház, 1067 Budapest, Eötvös u. 40. 

Nyitvatartás: Minden nap 9-20 óráig.

További információkért látogassatok el a holnapjukra: www.simaliba.hu vagy a  Facebook oldalukra: Simaliba Játszóház.

A bejegyzés a Simaliba Várjátszóházzal történő közös együttműködés során jött létre.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.

süti beállítások módosítása