HáromPötty

Ezeket játsszuk utazás közben a gyerekekkel

2019. július 18. - HáromPötty

Mindannyian ismerjük a mondatot, ami az utazás kezdetétől akár percenként is elhangozhat: "Anya, ott vagyunk már?" Néha nem is kell több órát utazni ahhoz, hogy a gyerek elunja magát az autóban, nyáron pedig előfordul, hogy hosszabb utazásra is elindulnak a családok,  ilyenkor jól jöhet egy-két játék ami leköti a gyerekeket az út során. 

family_travel.JPG

Tovább

Háztartási teendők kontra gyereknevelés - Hol az egyensúly?

Odakozmál a lábasba az ebéd, mert épp valami veszekedés tört ki a gyerekek között és szét kell választani őket, közben a lejárt mosást lassan újra kell mosni, mert nincs idő kiteregetni, de hiszen a szárítón még ott van az előzőleg kimosott adag is, amit le kellene szedni és hajtogatni/vasalni. Mindeközben már bokáig kell gázolni a széthagyott játékokban, amikor végre az eszedbe jut, hogy a tűzhelyen felejtetted az ebédet, és már elfőtt alóla a víz, és még pont van annyi lélekjelenléted, hogy leoltsd, de a következő pillanatban már az 'Anya, nem hagy békééén', és a 'neee, add vissza' köti le a figyelmed, s éppen felkiáltasz, hogy 'Vigyázzatok, kiömlik!', de persze már késő, ki is ömlött.  Ismerős, netán nálatok is megtörténik mindennap mint nap? Akkor olvass tovább.

cleaning.jpeg

Tovább

Tölts újra!

Nemrégiben részt vettem egy környezettudatos eseményen a BWT Magyarország meghívásából, ahol nem csak az egyszerhasználatos műanyagpalackok kiküszöbélésének fontosságára hívták fel a figyelmet, hanem megoldást is kínálnak az eldobható palackok csökkentésére.

img_0515.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása