HáromPötty

5+1 ötlet az őszi szünetre

2017. október 26. - HáromPötty

Hamarosan itt az őszi szünet, és én semmiképpen sem szeretném, ha a gyerekek egész héten a tévé előtt ülnének, vagy teljesen hasztalanul töltenék el a napokat. Igyekszem színes időtöltést keresni nekik, hogy a szabad játék mellett csináljunk együtt is valamit, ezért összegyűjtöttem pár ötletet.

boyautumn.jpg

1. Múzeum

Sokszor a hétközbeni rohanás miatt nincs idő eljutni múzeumokba, hétvégén pedig szintén sok más teendő is lehet, viszont a szünidő tökéletes egy ilyen programhoz. Országszerte találhatunk olyan múzeumokat, melyeket a gyerekek is élveznek. Mi nagyon szeretjük Budapesten a Természettudományi, valamint a Mezőgazdasági Múzeumot.
museum.jpg

2. Őszi dekorációk készítése

A gyerekekkel rengeteg egyszerű dolgot készíthetünk, nem kell hozzá sokminden, mégis nagyon élvezik és sok mutatós darab is készül. Készíthetünk őszi termésekből kincseket, pl. gesztenye- vagy dióhéj figurákat, ragaszthatunk leveleket, vagy csak egyszerűen körbefesthetik a leveket, az is nagyon szép lesz. Mi már el is kezdtük:

img_0158_2.JPG

 

3. Halloween tök faragás, sütőtökös süti sütés gyerekekkel

Nálunk is eléggé elterjedt már a Halloween, számos bulit rendeznek országszerte ezen az estén. Sok dekorációt is lehet kapni a boltokban, de mi is készíthetünk saját kezűleg is. Töklámpás faragása is élvezetes tevékenység a gyerekeknek. És készíthetünk valami egyszerű süteményt is a gyerekek közreműködésével, amit aztán feldíszíthetnek Halloween-ra.

pumpkin.jpeg

4. Egy távolabbi játszótér felkeresése

Ezt azért tartom jó programnak, mert mi például majdnem minden nap ugyanarra a játszótérre megyünk, hiszen útba esik hazafelé. De ilyenkor van idő messzebbre is elmenni a városban, számos szuper játszótér van, amit érdemes megnézni. Amiket szeretünk ilyenkor felkeresni az a Vuk-os játszótér a Gellérhegyen, a Pom-Pom játszótér a Naphegyen, valamint nagyon szeretjük a Városligeti játszóteret is, mert jó nagy, és közel van a Közlekedési park is, ahova rollerozni, biciklizni el szoktunk menni. Plusz érdekesség lehet esetleg egy olyan járművel utazni oda, amivel kevésbé szoktunk (pl. Városligetbe trolibusszal, vagy Földalattival).

playground_1.jpg

5. Miniversum, Minipolisz, Tropicarium, Csodákpalotája

Ezek a látványos, sokszor interaktív kiállítások órákra le tudják kötni a gyerekeket, élvezetesek és különlegesek. Nagyon feldobja a napot, hiszen ide sem jut el a hétköznapi szinten az ember. A Tropicarium szintén egy olyan hely, ahol órákat lehet nézegetni a színesebbnél színesebb tengeri élővilágot. Ide is érkezhetünk akár vonattal is, hogy a gyerekek azt is kipróbálják, ha esetleg még nem utaztak vonattal.

oceanarium.jpg

+1. Maradjunk otthon, és töltsünk minőségi időt a gyerekekkel

Tudom, hogy sokszor nehéz megoldani, hogy az ember mindig szabadságra menjen, amikor valamiért nincs iskola/óvoda/bölcsi, de pont az évközbeni szünetek a legalkalmasabbak, hogy jobban oda tudjunk figyelni egymásra, a gyerekekre. Ilyenkor van itt a közös nagy Lego-építkezéseknek, vagy a társasjátékozásnak, közös mese olvasásnak. 

board_game.jpeg

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon ide kattintva, valamint Instagramon ide kattintva is, hogy ne maradj le semmiről. 

süti beállítások módosítása