HáromPötty

Szilveszter kisgyerekes szülőként

2017. december 31. - HáromPötty

Sokan úgy gondolják, hogy ha év közben nem is, vagy csak kevesebbet járnak el szórakozni, a szilveszteri buli kihagyhatatlan, hiszen ezen a napon búcsúztatjuk az elmúlt évet és köszöntjük a következőt. De mi a helyzet, ha az embernek kicsi gyerekei vannak?

alcohol, anniversary, bottle

Tudom, hogy sokan sokféleképpen oldják meg a Szilveszter estékeket gyerekekkel. Vannak akik le tudják adni például a nagyszülőkhöz a gyerekeiket, és minden évben elmennek szórakozni, vannak akik délutáni szilveszteri matinét rendeznek gyerekekkel együtt, majd este hazamennek, és otthon koccintanak immáron kettesben, miután a gyerekeiket letették aludni. Olyanról is hallottam, hogy iskolástársak összegyűlnek, egymáshoz átmennek és szülők, gyerekek együtt ünnepelnek.

Nekünk lassan 7 éve teljesen másképp alakulnak a Szilveszter estéink mint azelőtt, hogy gyermeket vállaltunk. Nem azt mondom, hogy előtte mindig, minden évben a legnagyobb bulikat kerestük fel, de azért mindig akadt valamilyen házibuli, vagy szórakozóhely, ahol eltöltöttük az év utolsó óráit.

Amikor még csak egy gyerekünk volt, akkor azért könnyebb volt megszervezni a szilveszteri estéket, volt, hogy hozzánk jöttek páran és csendesen eltársasjátékoztunk, beszélgettünk, amíg a kicsi aludt a szobájában. Volt olyan év is, hogy a nagyszülők vigyáztak rá, és mi elmentünk barátokkal egy szórakozóhelyre, s bár igazából jobban kedveljük a házibulikat, akkor azonban erre volt lehetőség. Amióta viszont nagycsaláddá váltunk, és sorra jöttek a gyerekek, minden év végét itthon töljük általában kettesben (illetve az alvó gyerekekkel kiegészülve) és filmmaratont tartunk. Éjfélkor aztán koccintunk (a legtöbbször kölyök pezsgővel, mert az utóbbi években vagy éppen terhes voltam, vagy szoptattam), megpusziljuk a gyerkőcöket és nem sokkal éjfél után aludni térünk mi is. Mert reggel ugyanúgy kelni kell, mint minden egyes nap.

Pf 2018, Újév, Happy New Year, Új, Év, Ünneplés

Minden évben amikor beszéljük a barátokkal, ismerősökkel, hogy ki hol tölti az adott évben a Szilvesztert, mi csak azt tudjuk mondani, hogy otthon, a gyerekekkel. Néhányan szánakozva tekintenek ránk, de valójában jól van ez így! Hiszen ez egy fontos időszaka az életünknek, kicsi gyerekeink vannak, és ennek ellenére is jó élményekkel lehet zárni az évet. Ugyanis együtt vagyunk, a nagyobb gyerekek is fent maradhatnak ilyenkor ha szeretnének amíg csak tudnak, játsszunk, (mese)filmeket nézünk. Sőt a tavalyi Szilveszter egy számomra igazán különleges emlékkel zárult: a legkisebb felébredt éjfél előtt nem sokkal és átszopizta magát az Újévbe. Erre biztosan nagyon sokáig fogok még emlékezni, és ezek azok a pillanatok, melyeket semmilyen szilveszteri buliért el nem cserélnék soha!

És ti hol töltitek idén a Szilvesztert?

Ezúton szeretném megköszönni, hogy az idei évben velem tartottatok, és nagyon Boldog Új Évet kívánok nektek! Találkozzunk jövőre is!

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. 

süti beállítások módosítása